Стартував продаж квитків на перший в Україні дитячий вагон

Стартував продаж квитків на перший в Україні дитячий вагон Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перший в історії України дитячий купейний вагон. Він курсуватиме у складі поїзда №15/16 Харків — Ясіня з 8 серпня, повідомляє пресслужба перевізника.

Дитячий вагон спроєктували та модернізували в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки уряду Бельгії. Він оснащений так, щоб найменші пасажири віком до 8 років та їхні батьки почувалися комфортно, безпечно й не нудьгували в дорозі.

У процесі модернізації у вагон додали низку сучасних рішень, які зроблять подорожі батьків із дітьми більш комфортними: від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні. Також його оснастили різними розважально-пізнавальними матеріалами, щоб діти могли навчатися та грати в дорозі.

Модернізували вагон на Київському електровагоноремонтному заводі, роботи тривали близько пів року. До кінця 2024-го Укрзалізниця планує запустити ще сім таких вагонів.

Вже 8 серпня перший дитячий вагон вирушить у свій перший рейс на маршруті Харків — Ясіня. Він — символічний: поєднує схід і захід України та регулярно перевозить групи дітей із Харківщини на відпочинок у гори.

Квитки на дитячий вагон можна буде купити лише через мобільний застосунок Укрзалізниці. Вони коштують стільки ж, скільки звичайні купейні квитки аналогічного класу в тому ж поїзді. У застосунку вагон має назву "Дитячий", щоб батьки з маленькими дітьми могли обрати поїздку саме в ньому.

В Укрзалізниці нагадали, що діти віком до п'яти років включно подорожують поїздами безплатно та не потребують окремого квитка.

Нагадаємо, квитки ще на низку міжнародних поїздів Укрзалізниці тепер можна придбати онлайн тільки з верифікацією через "Дія.Підпис". Це правило діятиме у піковий період перевезень, щоб побороти "аномальну активність перекупників".

Читай також: "Поїзди до Перемишля змінять графік руху"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації