Стартував проєкт "УКультура": освітня платформа про українську культуру

Стартував проєкт "УКультура": освітня платформа про українську культуру Зображення: "УКультура"

В Україні запустили інноваційний освітній портал "УКультура" для знайомства з українською культурою та її популяризації. На платформі розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії людей. 

На "УКультурі" у вільному доступі викладають відеолекції з історії, інтерв'ю знавців української культури та тематичні статті від провідних українських й закордонних археологів, економістів, істориків, культурологів, митців тощо. 

Наразі вже виклали 16 лекцій та 17 інтерв'ю на різні теми: ювелірні вироби антів, подорожі в контексті української культури XVII–XVIII століть, звичаї українських студентів ранньомодерного періоду тощо. Оновлювати сайт обіцяють щотижня.

Проєкт створили для викладачів, студентів, фахівців сфери та просто для всіх, хто хоче глибше пізнати українську культуру. 

Культурою є цінності, закарбовані у свідомості спільноти, є те, що людство створило продуктивного та креативного. Проєкт "УКультура" присвячений саме нашим здобуткам, тому, що відбувалося в Україні, тому, що тут з'явилося, тому, чим ми можемо поділитися з людством, як своїми важливими надбаннями, — каже авторка проєкту професорка НаУКМА Лариса Довга. 

Нагадаємо, Держмистецтв запустило онлайн-проєкт "Голодомор. Історії роду", щоб вшанувати пам'ять жертв трагедії. Проєкт присвячений 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації