Столичний суд відпустив під заставу обвинувачених у вбивстві добровольця "Свободи"

Столичний суд відпустив під заставу обвинувачених у вбивстві добровольця "Свободи" Фото: Патрульна поліція

Голосіївський районний суд столиці обрав запобіжні заходи для трьох чоловіків, які 21 жовтня 2022 року в Голосіївському районі вбили 34-річного військовослужбовця, добровольця "Свободи" Олексія Щербину, повідомила Київська міська прокуратура. 

Зазначається, що суд задовольнив клопотання окружної прокуратури та продовжив тримання під вартою всіх трьох фігурантів до 12 жовтня 2023 року включно. Водночас для двох обвинувачених суд визначив альтернативу у вигляді застави у сумі 805 200 грн для кожного.

Звертаємо увагу, що прокуратура як під час досудового слідства, так і під час судового розгляду послідовно дотримувалася позиції щодо застосування до всіх фігурантів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави, — йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

У прокуратурі додали, що злочин обвинуваченими був вчинений із застосуванням насильства, тож суд мав право не визначати альтернативу у вигляді застави. У зв'язку з цим прокурори оскаржуватимуть це рішення суду.

Нагадаємо, що 21 жовтня на проспекті Глушкова між військовослужбовцем Олексієм Щербиною, який був за кермом легковика "Хюндай", та водієм "Лексус" виник дорожній конфлікт, а потім бійка. Двоє пасажирів "Лексус" побили Олексія Щербину. Після побиття водій "Лексуса" дістав пістолет та здійснив постріл у бік постраждалого. У результаті військовослужбовець, 1988 року народження, помер на місці.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що суддя Олексій Тандир, який на своєму авто збив на смерть нацгвардійця, замість сечі здав на аналіз воду й слину. Так він намагався сфальсифікувати експертизу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації