Столичний ТРЦ перейшов на імпортну електроенергію

Столичний ТРЦ перейшов на імпортну електроенергію Фото: facebook.com/gulliver.kyiv

ТРЦ Gulliver почав закуповувати імпортну електроенергію для своїх потреб. Це виявилося дешевше, ніж користуватися дизельними генераторами. Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" розповів технічний директор БФК Gulliver Сергій Кекух.

ТРЦ Gulliver закуповує електроенергію за динамічним тарифом у Словаччині, Польщі, Румунії й Угорщині. Таке рішення ухвалили для того, щоб полегшити роботу енергосистеми України та забезпечити повноцінну роботу об'єкта.

За словами Кекуха, в середньому ціна імпортної електроенергії на 25% вища від звичайного тарифу, але на 10% нижча за енергію, вироблену за допомогою дизельних генераторів. 

Ситуація досягла критичного рівня, коли відключення світла сягнули 12 годин на добу. Найбільша проблема полягала в тому, що навіть перехід на дизельні генератори не міг забезпечити роботу вентиляції й кондиціонування. Якщо взимку цей момент можна було комфортно пережити, то влітку питання стало нагальним, — розповів Кекух.

Він додав, що про можливість переходу на імпортну електроенергію повідомив електропостачальник, із яким підписано договір постачання електричної енергії. На оформлення всіх документів пішов тиждень. Основний критерій: об'єкт має належати до споживачів групи А та не повинен мати боргів за електроенергію.

Фактично, кожне підприємство за наявності необхідних технічних вимог може приєднатися до імпорту електроенергії, — сказав Кекух.

Однак він попередив, що тариф постійно змінюється, тому спрогнозувати вартість електроенергії досить складно. З цієї причини для орендарів ТРЦ і БЦ дещо зміняться тарифи на комунальні послуги. Це буде середня розрахункова вартість фактично спожитої електроенергії.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в серпні очікується більше генерації електроенергії, завдяки чому тривалість відключень має зменшитися.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації