Столичну владу просять відкрити усі мости для пішоходів

Столичну владу просять відкрити усі мости для пішоходів Фото: unsplash.com

До столичної влади звернулись з проханням відкрити для руху пішоходів усі мости Києва. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Київради.

Автор звернення вважає, що, забезпечуючи безпеку в умовах воєнного стану, київська влада має враховувати потреби пішоходів. Зокрема — зробити доступними пішохідні переходи на усіх мостах міста.

Зокрема йдеться про Південний міст, адже через нього проходить частина зеленої гілки метро, яка не працює під час повітряних тривог. Для пасажирів, яким потрібно дістатися з одного берега на інший, це становить серйозну проблему.

Під час повітряної тривоги зелена гілка метро не з'єднує лівий та правий береги Києва. Дістатися з чи до Дарницького району неможливо. Люди годинами чекають відбою тривоги на станціях "Видубичі" та "Осокорки", — каже автор петиції.

Він зазначає, що кияни під час тривоги могли б переходити Південний міст пішки, щоб подолати закриту ділянку між станціями "Видубичі" та "Осокорки". Відстань між ними становить близько чотирьох кілометрів, тож пройти її пішки можна менш ніж за годину, а за допомогою засобів мікромобільності (електросамокатів, моноколес тощо) — ще швидше.

Люди мають право самі обирати, чи чекати відбою, чи, усвідомивши ризик, взявши відповідальність на себе, перетнути міст. Достатньо виділити лише одну смугу для руху, — додає автор петиції.

Нагадаємо, раніше у Києві створили петицію з проханням демонтувати постамент колишнього пам'ятника Леніну на розі бульвару Тараса Шевченка та Хрещатика. Автор звернення вважає, що постамент вже давно не виконує своєї прямої функції та лише псує зовнішній вигляд столиці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації