Стоматологічні кабінети стануть доступнішими для людей з інвалідністю

Стоматологічні кабінети стануть доступнішими для людей з інвалідністю Фото: pexels.com

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підтримало ініціативу громадської організації "Ліга сильних" щодо доступності стоматологічних кабінетів для людей з інвалідністю. Про це повідомляють на сайті ГО.

Мінінфраструктури видало наказ про внесення змін до державних будівельних норм для закладів охорони здоров'я. Зміни в ДБН наберуть чинності з 1 жовтня.

Згідно з новими нормами, рекомендована глибина стоматологічного кабінету при новому будівництві становить 5 метрів, а ширина — 4 метри. У разі реконструкції вони мають бути 4 й 3,5 метри відповідно. Глибину зони одного крісла (в кабінеті на три та більше крісел) рекомендують робити 4 метри, а ширину зони надання стоматологічних послуг — 2,5 метри.

Таким чином глибина та ширина приміщення та зони на одне стоматологічне крісло у кабінеті мають забезпечувати можливість заїзду й маневрування в ньому осіб, які пересуваються на кріслах колісних, та бути розрахованим на комфортний доступ до стоматологічного крісла з обох сторін.

У попередніх нормах розміри стоматологічного кабінету також були позначені, але вони не гарантували доступність для людей з інвалідністю.

З повним текстом змін можна ознайомитися на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва за посиланням

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що столична влада відшкодовуватиме витрати на низку стоматологічних послуг захисникам та захисницям України, а також членам родин загиблих оборонців в межах 15 тисяч гривень на календарний рік.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації