Студент столичного вишу переміг на чемпіонаті з ракетомодельного спорту у США

Студент столичного вишу переміг на чемпіонаті з ракетомодельного спорту у США Фото: Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація

Студент НАУ здобув перемогу на чемпіонаті з ракетомодельного спорту, повідомляє Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація.

Чемпіонат відбувався в Остіні, Техас, США. Там український студент Мозок Денис переміг в індивідуальному заліку у класі S4A — моделі планерів із прискорювачем на тривалість польоту.

Загалом на цьогорічному міжнародному чемпіонаті українська юніорська збірна виборола 14 нагород, 6 з яких — золоті медалі.

Українська збірна
Фото: Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація

Зазначається, що турнір став особливим випробуванням  для команди, адже внаслідок воєнного стану та обмежень на польоти в Україні, ракетомоделісти не могли практикувати запуск ракет. До всього, організатори чемпіонату ввели нові вимоги до двигунів лише за пів року до старту, що вимагало від спортсменів негайних змін своїх моделей без можливості реальних тестів перед чемпіонатом.

Українська збірна
Фото: Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація

Однак попри всі труднощі, українська команда продемонструвала чудовий результат.

Читай також: Вихованець секції відділення хімії та біології Київської МАН Ян Стародубець номінований на звання найкращого студента-винахідника світу. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації