Створили інтерактивну мапу ймовірних відключень світла в Києві

Створили інтерактивну мапу ймовірних відключень світла в Києві Фото: freepik.com

Київський айтівець Вадим Клименко створив інтерактивну мапу, яка показує, у яких будинках столиці, згідно з графіками, є або немає світла у цей момент.

Розробник зазначає, що карта не показує дані в реальному часі, а лише спирається на графіки відключень із сайту Yasno. Може містити деякі неточності, якщо десь відключення не збігаються з розкладом. Крім того, мапа не враховує ті періоди, коли Укренерго повністю скасовує відключення. 

Створили мапу відключень світла у Києві

Подивитися карту можна за посиланням. Зеленим кольором на ній позначені будинки, у яких, згідно з графіком, гарантовано має бути світло. Червоним — будинки, де світло на цей час відсутнє. А сірим — ті будинки, де відключення електроенергії можливі (світло-сіра зона графіків). 

В якийсь момент усі зони на мапі можуть ставати червоними та сірими. Ймовірно, це відбувається, коли перемикають черги.

Створили мапу відключень світла у Києві

За бажанням, на мапі можна виставити не поточний час, а будь-який інший час та день тижня. А якщо натиснути на будь-який будинок, з'являється його адреса, номер групи та статус відключень світла.

Нагадаємо, у трьох районах Київської області найближчим часом мають встановити когенераційні установки. Вони допоможуть забезпечити мешканців області безперебійним світлом, теплом та водопостачанням.

Читай також: "Запрацювали пільгові програми для підвищення енергонезалежності українців: подробиці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації