Створили книжку-посібник, що допоможе підготувати дітей з аутизмом до подорожі

Створили книжку-посібник, що допоможе підготувати дітей з аутизмом до подорожі Ілюстрація з книги "Подорожі без бар'єрів"

В Україні створили ілюстровану книгу-посібник "Подорожі без бар'єрів", яка має допомогти дітям з розладами спектра аутизму (РСА) підготуватися до подорожі літаком.

Ініціатори проєкту кажуть, що для дітей з аутизмом поїздки, незнайоме оточення, нові звуки, запахи та інші подразники можуть викликати сильний стрес. Через це більшість батьків таких дітей утримуються від подорожей. Щоб допомогти батькам у цій ситуації, SkyUp і Join UP! спільно з LEVCHYK SPECTRUM HUB створили книжку "Подорожі без бар'єрів". 

Книга є професійним посібником, і її можна використовувати для підготовки до польотів дітей як з аутизмом, так і з нормотиповим розвитком. У ній розповідається історія хлопчика Михайлика, який вперше вирушив літаком до моря, та його м'якої іграшки Левчика. Михайлик всюди бере Левчика з собою, бо так йому спокійніше. 

У книжці просто і доступно змальовується процес організації та здійснення подорожі: 

  • що треба взяти з собою на море;
  • як зареєструватися на рейс; 
  • як пройти перевірку службою безпеки в аеропорту;
  • що таке термінал і що там можна робити;
  • як поводитися у літаку тощо.

Завантажити книжку "Подорожі без бар'єрів" можна безплатно на сайті SkyUp Airlines.  

Посібник є частиною великого проєкту "Подорожі без бар'єрів", який SkyUp і Join UP! реалізують спільно з LEVCHYK SPECTRUM HUB — центром для дітей із розладами спектра аутизму, які були вимушені залишити свої домівки через бойові дії та евакуюватися до Львова. Центр засновано благодійним фондом Future for Ukraine. 
 
Нещодавно у межах проєкту на тижневий відпочинок до Туреччини відправили 20 сімей ВПО з дітьми з РСА. Для багатьох дітей цей досвід став поштовхом для розвитку нових навичок і ще більшої соціалізації в суспільстві. 
 
Для організації подорожей провели опитування серед батьків дітей із РСА. Серед тих, хто подорожує, 95% відзначають позитивний вплив подорожей на дитину. Найчастіше для поїздки вибирають власний транспорт, і тільки половина опитаних раніше подорожували з дитиною літаком. Адже найбільший стрес під час подорожі, за словами батьків, викликають не тільки несподівана реакція дитини на навколишнє середовище, а й осуд людей навколо.
 
Для забезпечення комфортних умов подорожі з урахуванням виявлених потреб, SkyUp і Join UP! провели тренінги для екіпажів, підготували листівки для пасажирів з інформацією про ініціативу, підібрали готелі з урахуванням особливостей дітей з аутизмом, підготували гідів та персонал готелів, а в аеропортах організували прискорену реєстрацію на рейс без черг.

Раніше "ТиКиїв" писав про головні книжкові новинки листопада. Серед них — нові книги Фредріка Бакмана, Павла Паштета Белянського, Мордехая Ріхлера та інших авторів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації