Судитимуть одного з окупантів, який розстріляв цивільне авто у Бучанському районі

Судитимуть одного з окупантів, який розстріляв цивільне авто у Бучанському районі Фото: Getty Images

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Окупант
Фото: Офіс Генерального прокурора

Обвинувачений служив у підрозділі 331 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії повітряно-десантних військ зс рф. Він вдерся на територію Київщини та на початку березня 2022 року брав участь у розстрілі легковика ВАЗ, який рухався по автодорозі неподалік села Здвижівка Бучанського району на Київщині. Водій автівки — цивільний чоловік — загинув на місці. Щоб приховати свої нелюдські дії, окупанти закопали тіло загиблого у лісі.

Крім того, в середині березня 2022 року обвинувачений разом з іншими російськими військовими незаконно проник до домоволодіння цивільної особи в с. Яблунівка Бучанського району. Звідти вони викрали майно потерпілого, — йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося Головним слідчим управління Служби безпеки України за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

Читай також: пошкоджені будинки і поранені люди: наслідки ворожої атаки на Київщину 27 серпня.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації