Сухий серпень: у Києві зафіксували нові температурні рекорди

Сухий серпень: у Києві зафіксували нові температурні рекорди Фото: freepik.com

Серпень у столиці видався спекотним і сухим. Метеорологи зафіксували нові температурні рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Середньомісячна температура повітря у серпні в Києві дорівнювала +23,1 градуса, що на 2,7 градуса вище за кліматичну норму.

Загалом, за словами метеорологів, за місяць було встановлено чотири температурні рекорди. Вони припали на період з 25 до 27 серпня. 

У рейтингу найтепліших — серпень 2024 року посів третє місце. Найспекотнішим за час проведення спостережень залишається серпень 2010 року. Тоді середньодобова температура становила 24,6 градуса.

Найхолодніше у столиці було 14 серпня, коли мінімальна температура під ранок знизилась до +13,4 градуса, а найтепліше — 20 серпня, коли максимальна температура досягла +35,5 градуса.

Ще один рекорд було встановлено за опадами. Серпень увійшов у двадцятку найсухіших з 1891 року у столиці. Минулого місяця на проспекті Науки, 37, випало всього 24 мм. Це 43% від кліматичної норми.

Нагадаємо, що у липні в Києві зафіксували 13 температурних рекордів.

Читай також: "Як українські дослідники підкорюють Антарктику? На конкурсній основі!"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації