Світла стане більше: енергетики достроково підключили атомний енергоблок потужністю 1000 МВт

Світла стане більше: енергетики достроково підключили атомний енергоблок потужністю 1000 МВт Фото: facebook.com/energoatom.ua

Енергетики достроково закінчили плановий ремонт одного з атомних енергоблоків-тисячників та підключили його до енергосистеми. Це має покращити ситуацію зі світлом, повідомляє Міністерство енергетики.

Підключений атомний енергоблок має потужність 1000 МВт, тож він значно підсилить українську енергомережу та покращить її стабільність у складний період.

Атомна генерація — основа енергетичної стабільності та незалежності України. Вона була базовою і до повномасштабного вторгнення, а особливо важлива зараз, — зазначили в Міненергетики.

Там кажуть, що зараз атомна енергетика покриває більш ніж половину енергоспоживання в Україні. Саме завдяки їй, попри війну та дуже складну ситуацію в енергосистемі, українці мають світло, хоч і з перебоями.

До початку повномасштабного російського вторгнення в Україні працювали 15 атомних енергоблоків. Зараз підконтрольній Україні території працюють дев'ять блоків, а ще шість — розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС.

В Енергоатомі додали, що усі атомні енергоблоки на підконтрольній Україні території зараз працюють у плановому режимі.

Враховуючи складну ситуацію в енергетиці, фахівці компанії докладають максимум зусиль для оперативного проведення планово-попереджувальних ремонтів за умови забезпечення необхідної якості проведення робіт, — додали там.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як відключатимуть світло у столиці та області 17 липня. Протягом дня енергетики прогнозують значний дефіцит потужності в енергосистемі, тому відключення відбуватимуться у світло-сірій зоні.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації