Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ: гроші зібрали на виставі "Конотопська відьма"

Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ: гроші зібрали на виставі "Конотопська відьма" Фото: facebook.com/frankotheatre

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка передав 100 дронів для ЗСУ. Гроші на них зібрали під час благодійного показу вистави "Конотопська відьма", повідомили у пресслужбі театру.

Благодійний показ хітової вистави театру Франка за повістю Григорія Квітки-Основ'яненка відбувся 11 грудня. Касові збори склали близько 1,77 млн грн, і на ці гроші планували закупити 80 FPV-дронів для Сил оборони України.

В результаті вдалося закупити сотню дронів, які передали благодійному фонду "КІТИКИ".

Це стало можливим завдяки вам, дорогі наші глядачі. Саме ви, придбавши квитки на благодійну "Конотопську відьму" 11 грудня, забезпечили дронами наших захисників і захисниць, — кажуть у театрі.

Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ
Фото: facebook.com/frankotheatre
Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ
Фото: facebook.com/frankotheatre

Прем'єра вистави "Конотопська відьма" за повістю Григорія Квітки-Основ'яненка відбулась у квітні 2023 року. За словами режисера постановки Івана Уривського, головною темою вистави став вибір між силами Світла і Темряви. У повісті присутні історія кохання і відчуття неминучої війни та багато різних підтем, які близькі сучасним українцям.  

Певною мірою це своєрідна казка із жахливим фіналом. Персонажі зрікаються Віри і покладаються на темні сили. А людина без Віри перестає бути Людиною, перетворюючись на пішака, який не здатен ані змінити власне життя, ані протидіяти тому, що відбувається навколо, — каже режисер.

Раніше "ТиКиїв" писав про підлітка з Київщини, який друкує деталі для дронів з переробленого пластику на 3D-принтері. Разом з друзями він організував у школі збір пластику, з якого почали друкувати деталі для різноманітних приладів для волонтерів та військових. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації