Температура у Києві встановила одразу три нових рекорди за день

Температура у Києві встановила одразу три нових рекорди за день Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

У четвер, 11 липня, у Києві зафіксували одразу три нових температурних рекорди. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Так, за даними спостережень метеостанції обсерваторії, максимальна температура повітря у столиці 11 липня досягла рекордних +34,2 градуса. Це —  на пів градуса вище попереднього максимального значення 1885 року.

Крім того, мінімальна температура повітря у Києві вчора була найтеплішою для цього дня за весь час спостережень. Протягом минулої доби вона не опускалася нижче +21,7 градуса. Попереднє рекордне значення, зафіксоване у 1938 році, було меншим на 0,3 градуса. 

Середньодобова температура повітря також виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати — вона склала +28,1 градуса. Попередній рекордний показник, зафіксований у 1922 році, був перевищений на 0,5 градуса. Крім того, таке значення середньодобової температури на 7,2 градуса вище за кліматичну норму.

Зазначимо, що у Києві та по всій Україні триває період екстремальної спеки. "ТиКиїв" розповідав, як столиця бореться зі спекою та як самі кияни можуть покращити свій стан у таку погоду.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації