Терміново оформити український паспорт тепер можна на три дні швидше

Терміново оформити український паспорт тепер можна на три дні швидше Фото: "ТиКиїв"/Олег Переверзєв

В Україні скоротили строк термінового оформлення паспорта громадянина та дозволили одночасно оформлювати національний та закордонний паспорти.  Відповідну постанову напередодні ухвалив Кабмін, повідомили у пресслужбі МВС. 

Так, строк надання адмінпослуги з термінового оформлення та обміну паспорта громадянина України (ID-картки) скоротився з 10 до 7 робочих днів. Як уточнив представник уряду у ВР Тарас Мельничук, скорочений термін не діятиме, якщо паспорт громадянина оформлюється вперше.

Також додали послугу з одночасного оформлення (чи обміну) національного та закордонного паспортів. Раніше вона була експериментальною, і за понад 2,5 роки нею скористалися майже 720 тисяч українців.

При нетерміновому оформленні ID-картки та закордонного паспорта (до 20 робочих днів) вартість послуги становить 478 грн. Якщо ID-картка оформлюється вперше, вартість буде 352 грн. Вартість послуги планують підвищити через шість місяців після завершення воєнного стану.

Нагадаємо, нещодавно в Україні зросла вартість оформлення закордонного паспорта та посвідчення водія. Також подорожчали такі послуги як обмін свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та проставлення апостиля 650 грн.

Читай також: "ЄС запроваджує нові правила в'їзду: що зміниться для українців"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації