Ця осінь у Києві стала однією з найтепліших за весь час: підсумки сезону

Ця осінь у Києві стала однією з найтепліших за весь час: підсумки сезону Фото: unsplash.com

Осінь 2023 року у Києві стала однією з найтепліших за увесь час метеорологічних спостережень. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними метеостанції, середня температура повітря за осінній сезон у столиці становила +11,4 градуса. Це на 2,7 градуса вище за середні багаторічні значення.

Таким чином, цьогорічна осінь посіла друге місце серед найтепліших з 1881 року у столиці.

Протягом осіннього сезону було зафіксовано п'ять температурних рекордів і один рекорд по опадах. Усі три осінні місяці були теплішими, ніж зазвичай. Особливо великою різниця була у вересні, який був у середньому на 3,9 градуса теплішим за середні показники.

Найхолоднішим днем цієї календарної осені у Києві було 23 листопада — тоді мінімальна температура під ранок знизилась до -6,8 градуса. А найтеплішим було 24 вересня — у цей день максимальна температура після полудня досягла +29,1 градуса.

Протягом осені у Києві випало 172 мм опадів, що дорівнює 115 % кліматичної норми.

Метеорологічна зима до столиці прийшла на десять днів раніше за середню багаторічну дату 19 листопада. У цей день відбувся стійкий перехід середньодобової температури повітря через 0 градусів у бік зниження.

Нагадаємо, раніше метеорологи підбили погодні підсумки листопада у Києві. Минулого місяця було багато опадів, а середня температура була вищою за кліматичну норму.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації