"Цинічна провокація": Кличко прокоментував знесення садиби Зеленських

"Цинічна провокація": Кличко прокоментував знесення садиби Зеленських Фото: facebook.com/AmiDPerov

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував незаконне знесення садиби Зеленських у центрі Києва. Він назвав дії забудовника ЖК "Тургеневъ" цинічною провокацією.

Очільник столиці розповів, що за кілька днів до руйнування історичної будівлі, Департамент охорони культурної спадщини КМДА отримав пакет доопрацьованих документів щодо присвоєння садибі Зеленських на вулиці Олександра Кониського, 22 статусу пам'ятки. Зробили це на підтримку петиції щодо збереження історичної будівлі.

Кличко також висловив невдоволення тим, що після знищення садиби активісти прийшли на протестну акцію під будівлю КМДА, а не до Верховної Ради чи Кабміну.

Мовляв, парламент вже понад п'ять років не ухвалює поданий Києвом законопроєкт, який надасть міській владі важелі впливу на недобросовісних власників старовинних будівель. А уряд ніяк не поверне у власність міста будинок Сікорського, який перебуває на балансі Міноборони та руйнується. Також, за словами мера, Кабмін блокує передання громаді Гостинного двора, який  теж стоїть без реконструкції. 

За останні роки місто направило до Мінкульту десятки звернень про те, щоб занести понад півтори тисячі пам'яток та щойно виявлених об'єктів культурної спадщини до Держреєстру нерухомих пам'яток України. А внесло міністерство тільки близько сотні, — пожалівся Кличко.

За його словами, часто життєзабезпечення міста доводиться підтримувати "не завдяки, а попри все".

Нагадаємо, увечері 19 липня забудовник ЖК "Тургеневъ" за допомогою важкої техніки зруйнував історичну садибу Зеленських на вулиці Кониського. Демонтажу намагалися завадити активісти, але їх побили "тітушки".

У КМДА відреагували на знесення садиби Зеленських та закликали поліцію притягнути винних до відповідальності. Пізніше столична поліція розпочала кримінальне провадження та вилучила техніку, якою забудовник руйнував будівлю.

Також про початок провадження повідомили в Офісі генпрокурора. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували попри її арешт.

Читай також: "Знесення садиби Зеленських: у Мінкульті назвали руйнування будівлі цинічним порушенням закону"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації