Турецька компанія оголосила про наміри відновити аеропорт "Антонов"

Турецька компанія оголосила про наміри відновити аеропорт "Антонов" Фото: вікіпедія

Днями до Бучі з робочим візитом завітали делегати з Туреччини — представники компанії Mabtec Engineering and Consultancy. Ця компанія займається проєктуванням, реалізацією та управлінням інженерних проєктів.

Наразі турецькі партнери розробляють концепцію реконструкції аеропорту "Антонов". Займаються вони цим на базі індустріального парку Bucha Techno Garden. Про це повідомили на офіційній сторінці Бучанської міськради в фейсбуці.

Реконструкція аеропорту "Антонов" допоможе забезпечити стрімке зростання міжнародних та внутрішніх авіарейсів у перші роки відкриття повітряного простору України.

Ми зацікавлені в індустріальному розвитку Бучанської громади та готові співпрацювати. Реконструкція аеропорту буде важливим кроком для післявоєнного відновлення, — заявив засновник компанії Mabtec Engineering and Consultancy Мурат Акпінар.

Фото: Бучанська міскрада

Нагадаємо, що аеропорт "Антонов" був однією з головних цілей російських окупантів під час вторгнення 2022 року. Вдень 24 лютого ворог спробував захопити аеропорт, спрямувавши до нього десант на 34 гелікоптерах. 27 лютого внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт згорів літак АН-225 "Мрія".

Внаслідок боїв сильно постраждала інфраструктура летовища. На ньому не залишилося "живого місця". За попередньою оцінкою, російські окупанти завдали аеропорту збитків на понад 1 млрд доларів.

Скриншот із відео #BABYLON'13

Раніше "ТиКиїв" писав, що гендиректор аеропорту "Бориспіль" відреагував на чутки про відкриття летовища. Які його прогнози щодо відкриття аеропорту — читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації