У 165 багатоповерхівках Києва вже встановили нові лічильники тепла: скільки ще планують

У 165 багатоповерхівках Києва вже встановили нові лічильники тепла: скільки ще планують Зображення: "Київтеплоенерго"

У Києві близько 90% багатоповерхівок вже обладнані загальнобудинковими лічильниками тепла. Про це повідомляє пресслужба "Київтеплоенерго".

Там розповіли, що у столиці продовжують встановлювати прилади обліку тепла у багатоповерхових будинках. Загалом цьогоріч мають встановити майже 330 нових лічильників. У понад 165 багатоповерхівках вони вже встановлені, а решту змонтують до кінця року. 

Так, 210 нових лічильників встановлюють у будинках, де прилади вийшли з ладу, або їх ніколи раніше не було. А ще 120 мають встановити замість вкрадених. 

Загалом же у Києві близько 90% багатоповерхівок мають загальнобудинкові прилади обліку тепла. Це — один з найвищих показників в Україні.

Мешканці будинків, де стоїть лічильник, сплачують за опалення на основі даних про фактичне споживання. Якщо ж лічильника немає, вартість опалення розраховують на основі теплового навантаження будинку, кількості годин постачання теплової енергії та середньомісячної температури на вулиці.

Крім того, у межах підготовки до опалювального сезону проводять перевірку та ремонт приладів обліку. Загалом цьогоріч мають перевірити понад 3100 лічильників, більша частина з них вже підготовлена до початку опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, що батареї у квартирах киян стануть гарячими не раніше початку листопада. Рішення про подачу тепла в житлові будинки ухвалюватимуть, орієнтуючись на погодні умови.

Читай також: "Кияни можуть оплачувати борги за комуналку частинами: як це зробити, щоб не дійшло до суду"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації