У двох районах Київщини також погіршився стан повітря через пожежі

У двох районах Київщини також погіршився стан повітря через пожежі Фото: facebook.com/MNSKOB

У Броварському та Вишгородському районах Київщини слідом за столицею погіршився стан повітря через пожежі в екосистемах. Про це повідомили в Департаменті екології Київської ОДА.

За даними з пунктів спостереження за станом атмосферного повітря, у цих районах перевищенні допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин. Радіаційний рівень відповідає природному фону.

За даними сервісу SaveEcoBot, індекс якості повітря AQI у Броварах коливається від 58 до 72 пунктів. А у Вишгороді він становить 67 пунктів. Це — помірний рівень забруднення. 

За даними Київської ОДА, осередки пожеж в області вже ліквідували. Проте через сезонні перепади температури та слабкий вітер продукти горіння майже не розсіюються.

До поліпшення ситуації зі станом повітря жителям області рекомендують менше перебувати на вулиці, закривати вікна та поки не проводити провітрювання, а також пити багато води.

Нагадаємо, 22 вересня у Києві знову зафіксували високий рівень забрудненості повітря. Особливо важко було дихати на лівому березі. Через пожежі в екосистемі Київської області у місті відчутний сильний запах гару та спостерігалось значне задимлення. Наразі ситуація у місті покращилась.

Читай також: "Як смог у Києві може вплинути на здоров'я і як зменшити наслідки"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації