У кесоні на Оболоні відкриють громадський простір, а потім — концерт-хол: коли він запрацює

У кесоні на Оболоні відкриють громадський простір, а потім — концерт-хол: коли він запрацює Фото: facebook.com/Кесон на Оболоні

У бетонному кесоні в парку "Наталка" на столичній Оболоні активно тривають роботи з реконструкції. Вже цього року там відкриють громадський простір, кажуть власники споруди. 

Найближчими місяцями у кесоні планують завершити зовнішні роботи, прокласти внутрішні комунікації та частково облаштувати внутрішній простір. За сприятливих обставин там мають завершити оздоблення на першому поверсі та частково — на мінус першому.

Власники кажуть, що слідкують за будівництвом мосту-хвилі та облаштуванням зони відпочинку на Оболонському острові й хотіли б привести кесон у пристойний вигляд до їх відкриття.

Хоча наш проєкт абсолютно автономний, ми вважаємо, що це буде не по-сусідськи, якщо один із найефектніших інфраструктурних проєктів Києва буде зіпсований видом на неохайний довгобуд, — зазначає команда кесону.

Відкрити ж оновлений кесон, за оптимістичними прогнозами, планують восени цього року. На першому етапі у ньому працюватиме громадський простір з вираженою мистецькою складовою, переважно військової тематики. Зараз команда шукає куратора, який формуватиме експозиції, забезпечувати їх ротацію та "дотриматися вимог стриманості та доречності культурних заходів".

А після завершення війни простір перекваліфікують у концерт-хол. Для цього часу мають завершити капітальний ремонт у частині сценічної та звукової складової.

Також власники спростували інформацію щодо можливого облаштування у кесоні спортзалу. За їхніми словами, на тій самій ділянці знаходиться напівзруйнована будівля, яку планував реконструювати інший власник. Проте зараз роботи на цьому об'єкті не ведуться.  

Передбачається, що там може розміститися невеликий дитячий садок, йога-студія і, не виключено, що спортклуб, якщо бізнес визнає приміщення для цього прийнятним, — каже команда кесону.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, чим живе Київський зоопарк під час повномасштабної війни та як адаптуються його мешканці, яких врятували з прифронтових територій.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації