У Києві безпрецедентно обмежили використання електроенергії для зовнішньої реклами

У Києві безпрецедентно обмежили використання електроенергії для зовнішньої реклами Фото: Олег Переверзєв/"ТиКиїв"

У столиці запровадили безпрецедентні обмеження на використання електроенергії на рекламних конструкціях, розміщених на вулицях. Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

Обмеження запровадили самі київські оператори зовнішньої реклами. Так, для максимальної економії енергії повністю вимкнули зовнішнє та внутрішнє освітлення на всіх білбордах, скролах та сітілайтах. Також перевели в енергоощадний режим цифрові рекламні носії, щоб мінімізувати споживання ними електрики.

Зараз екрани працюють у діапазоні від 3 до 40% від заявленої яскравості. А у нічний час вимикають рекламні сюжети на конструкціях, які розміщені на фасадах і на землі. Загалом від електроспоживання відключили близько 5100 рекламних носіїв та перевели в економний режим більш ніж 500 цифрових конструкцій. Такі заходи дозволяють зекономити близько 75% від звичайного навантаження.

Оператори зовнішньої реклами на постійній основі продовжують вживати заходи з економії електроенергії задля того, щоб допомогти столиці, особливо в пікові години споживання, — кажуть у КМДА.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року Київрада підтримала проєкт рішення про створення комісії з питань погодження ескізів та локацій розміщення муралів у столиці. До її складу ввійдуть фахівці з мистецтвознавства, урбаністики, краєзнавства, архітектури тощо, які дбатимуть про збереження естетики міста.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації