У Києві будують груповий будиночок для дітей з інвалідністю

У Києві будують груповий будиночок для дітей з інвалідністю Скриншот із відео Марини Хонди

У Києві будують маленький груповий будиночок для дітей з інвалідністю. Цей проєкт є унікальним для міста, оскільки він стане першою комунальною установою такого типу для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Така форма виховання — це успішна практика, яку ми прагнемо впровадити в систему соціальної допомоги в межах міської цільової програми "Діти. Сім'я. Столиця на 2022-2024 роки", — зазначає Марина Хонда.

Груповий будиночок для дітей з інвалідністю матиме власну територію, буде повністю безбар'єрними та матиме спеціальне обладнання. Також у ньому буде укриття, спуск до якого обладнають ліфтом.

Будиночок для дітей з інвалідністю розташовуватиметься в Дарницькому районі Києва. Цей проєкт планували запустити у 2022 році, ще до повномасштабного вторгнення. Але його реалізацію призупинили через війну.

Після стабілізації безпекової ситуації в Києві реалізація проєкту все ж розпочалася. Станом на сьогодні в будинку завершено основні монтажно-будівельні роботи.

Цього року заклад прийме перших вихованців. Це будуть вісім дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Раніше "ТиКиїв" писав, що солістка гурту KAZKA Олександра Зарицька і ветеран війни Олександр Терен протестували Київ на безбар'єрність. Що з цього вийшло — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації