У Києві будують першу "віденську" зупинку: що вже зробили

У Києві будують першу "віденську" зупинку: що вже зробили Фото: t.me/by_kyivsanya

На вулиці Кирилівській, біля стадіону "Спартак", продовжують облаштовувати першу у Києві зупинку трамвая віденського типу. Проте активісти вже мають до неї кілька зауважень, повідомляє телеграм-канал "Націонал-Урбанізм".

Там розповіли, що на платформі вже поклали тактильну плитку та заасфальтували дорогу. Загалом, за словами активістів, наразі все виглядає без особливої "зради".

Фото: t.me/by_kyivsanya

Активісти зазначають, що хоча одна "віденська" платформа і не сильно покращить ситуацію з незручними трамвайними зупинками, цей досвід можна масштабувати. Щоб під час майбутніх ремонтів вулиць облаштовувати їх у місцях, де немає змоги побудувати повноцінну посадкову платформу. 

Фото: t.me/by_kyivsanya

Водночас занепокоєння в активістів викликала замала довжина нової платформи. Вони кажуть, що хоча зараз Подолом і не їздять нові вагони довжиною 26 метрів, вони можуть з'явитися там у перспективі. До того ж у майбутньому Києву доведеться закуповувати й довші вагони, які точну не влізуть у цю платформу.

За таких умов будувати інфраструктуру "впритул" — сумнівне рішення, — зазначають у "Націонал-Урбанізмі".

Фото: t.me/by_kyivsanya

Там додали, що сам капітальний ремонт вулиці Кирилівської "похвалити немає за що". Серед недоліків назвали дешеву тротуарну плитку, неякісно покладену тактильну плитку, "автобанні" опори освітлення тощо.

Нагадаємо, у Бучанській громаді Київщини запровадять систему безготівкової оплати проїзду у транспорті. Нову систему мають встановити на автобусах КП "Бучатранссервіс" протягом наступних трьох місяців, а запрацює вона до кінця цього року.

Читай також: "Вагони київського метро оновлять за 50 млн євро"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації