У Києві хочуть знести найстаріший будинок на набережній і побудувати там готель

У Києві хочуть знести найстаріший будинок на набережній і побудувати там готель Фото: фейсбук Дмитра Перова

У Києві на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13 почали розбирати дах старовинної історичної будівлі. Її вік сягає 200 років. 

Первісно це були лазні, що належали купцям Бубновим. Надалі тут розташовувалися майстерні річкового порту, а згодом — торговельні приміщення. За інформацією краєзнавця Олександра Михайлика, це найстаріша з нині збережених будівель на набережній. Будинок не є пам'яткою, але розташований на території історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Найстаріший будинок на набережній Києва хочуть знести
Фото: фейсбук Дмитра Перова

За збереження пам'ятки вже почав боротися київський активіст, співзасновник пам'яткоохоронного хабу "Цегла" Дмитро Перов. 

Вчора завдяки виклику поліції тут вдалося тимчасово призупинити роботи. Втім, трудяги, які розбирали дах, відповідають прямо: "Дім під знесення". Щоб це зупинити, я підготував шаблони звернень до Київської міської прокуратури з описом всіх виявлених порушень, — пише активіст. 

Найстаріший будинок на набережній Києва хочуть знести
Фото: фейсбук Дмитра Перова

Наразі будівельники демонтували частину даху споруди. На місці історичної будівлі планують збудувати семиповерховий апарт-готель. 

У своєму зверненні до прокуратури Дмитро Перов вимагає відкрити кримінальну справу за фактом самовільних робіт та зупинити руйнування історичного будинку. 

Найстаріший будинок на набережній Києва хочуть знести
Фото: фейсбук Дмитра Перова

До боротьби за збереження найстарішого будинку набережної закликають долучитися і киян. Ти можеш заповнити заяву до прокуратури за посиланням і надіслати її на електронну адресу: [email protected] 

Нагадаємо, що минулого тижня на Подолі знесли 200-річний будинок — частину історичної забудови. Замість нього планують збудувати "клубний дім". За фактом цієї події правоохоронці вже порушили кримінальну справу. Дозвіл на знесення 200-річної садиби на Подолі надала столична влада.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації