У Києві не вистачає працівників: де найбільший дефіцит кадрів

У Києві не вистачає працівників: де найбільший дефіцит кадрів Фото: freepik.com

На столичному ринку праці спостерігається дефіцит кадрів. Так, у базі Київського міського центру зайнятості налічується більш ніж 3900 актуальних вакансій проти 3000 шукачів роботи. Про це повідомляє пресслужба КМЦЗ.

Така картина може створити враження про збалансованість столичного ринку праці, проте в деяких сферах дуже не вистачає кандидатів на наявні вакансії.

Де є дефіцит кадрів:

  • в освітній сфері — на 541 вакансію претендують лише 159 шукачів;
  • в переробній промисловості — 494 вакансії проти 162 претендентів;
  • у транспортній сфері — 413 вакансій на 87 претендентів.

Протилежна ситуація склалася у сфері державного управління — претендентів майже вдвічі більше, ніж вакансій. Збалансована ситуація у сфері оптової та роздрібної торгівлі — 493 вакансії на 466 претендентів.

Нинішня ситуація на ринку праці столиці вимагає від усіх учасників більшої гнучкості. Для шукачів роботи це означає можливість розглянути варіанти в галузях з високим попитом, навіть якщо це потребуватиме  додаткового навчання. Для роботодавців — це сигнал про необхідність перегляду умов праці та заробітної плати в секторах з дефіцитом кадрів, — сказав керівник КМЦЗ Дмитро Новицький.

У зарплатах теж спостерігається значний розкид. Так, наприклад, менеджерам пропонують 132 000 грн, поліцейським особливого призначення — майже 125 000 грн, а електрозварювальники й медсестри можуть розраховувати на зарплату в 34 000 грн і 25 000 грн відповідно. 

У КМЦЗ зазначили, що розмір заробітної плати може залежати від досвіду, навичок та обсягу роботи, а також може включати додаткові  винагороди.

Спостерігається високий попит як на робітничі професії, так і на висококваліфікованих фахівців. Роботодавці готові пропонувати офіційне працевлаштування, конкурентну заробітну плату та соціальні гарантії.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у трьох столичних закладах профтехосвіти можна безплатно навчитися нової професії.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації