У Києві перейменують 9 станцій Кільцевої електрички: нові назви

У Києві перейменують 9 станцій Кільцевої електрички: нові назви Фото: t.me/kyiv_city_express

У четвер, 18 січня, депутати Київради голосуватимуть за перейменування дев'яти станцій Кільцевої електрички столиці. Про це повідомили у спільноті "Пасажири Києва".

Ініціатива з перейменування станцій належить Укрзалізниці. Робоча група, до якої входили представники УЗ, ГО "Пасажири Києва", експерти та представники комісії Київради з найменувань, запропонувала нові назви для станцій міської електрички.

Після цього киянам дали змогу проголосувати за нові назви у застосунку "Київ Цифровий". Тепер за перейменування залізничних станцій одним рішенням голосуватимуть столичні депутати.

Які станції Кільцевої електрички мають перейменувати:

  • "Північна платформа ст. Київ-Пасажирський" на "Вокзальна". Перейменувати станцію хочуть за назвою розміщених поряд метро "Вокзальна" та Вокзальної площі.
  • "Рубежівський" на "Берестейська". Стара назва станції пов'язана з Рубежівською дитячою колонією, а нова — із сусіднім метро "Берестейська" та Берестейським проспектом.
  • "Вишгородська" на "Пріорка". Станцію назвуть на честь історичного району Пріорка, а перейменування дозволить усунути плутанину зі станцією "Вишгород", яку УЗ планує відновити найближчим часом.
  • "Зеніт" на "Куренівка". Нова назва — на честь історичного району Куренівка, де розташована станція. Також тут розпочиналося колійне розгалуження однойменної залізничної станції, яка існувала у 1910-60-х роках на місці теперішнього парку Куренівський. 
  • "Троєщина-2" на "Райдужний". Саме Райдужний житловий масив розташований найближче до цієї станції.
  • "Троєщина" на "Воскресенка". Аналогічно з попередньою станцією, ця найближча до житлового масиву Воскресенка. 
  • "Київ-Дніпровський" на "Микільська Слобідка". Так само, як і з попередніми станціями, ця найближче розташована до масиву Микільська Слобідка. 
  • "Київська-Русанівка" на "Русанівка". Назву вирішили спростити, адже Русанівок на столичній залізниці немає. 
  • "Лівий Берег" на "Березняки". Перейменування усуне плутанину зі станцією "Лівобережна". До того ж станція розташована найближче до масиву Березняки. 

Також мають перейменувати Залізничний позакласний міст на північному півкільці Києва, який у народі має назву "Петрівський", на Рибальський за назвою півострова, який той перетинає.

Нагадаємо, під залізничним полотном між Русанівськими Садами та Райдужним масивом прокладуть тунель, щоб пустити рух транспорту з Подільського мосту в бік вулиці Оноре де Бальзака. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації