У Києві підроблювали довідки про непридатність чоловіків до служби

У Києві підроблювали довідки про непридатність чоловіків до служби Фото: Getty Images

У Києві викрили схему незаконного переправлення через кордон військовозобов'язаних чоловіків. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

За даними слідства, начальник одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України та керівник Голосіївського районного ТЦК організували переправлення через кордон трьох чоловіків. За це вони отримали 30 тис. доларів. 

До незаконної схеми вони залучили одного з голів Військово-лікарської комісії Києва, який не був обізнаний у їхніх намірах. За вказівкою керівника ТЦК, чоловік склав і видав трьом чоловікам фіктивні довідки про непридатність до військової служби. 

Організаторів схеми вже затримали. Їм повідомили підозри в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, за що передбачено до дев'яти років позбавлення волі.

Фото: ДБР

Голова військово-лікарської комісії Києва, який підробив довідки, отримав підозру в службовому підробленні. За це йому загрожує штраф або до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Київській області затримали російського "крота", який хотів вступити до лав десантників ЗСУ. Його метою був збір розвідданих на користь рф.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації