У Києві побільшає парклетів

У Києві побільшає парклетів Фото: facebook.com/obolonzelenbud

У столиці планують масштабувати проєкт зі встановлення зелених вуличних меблів — парклетів. Про це розповідав директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату Олександр Возний в інтерв'ю "Вечірньому Києву".

Наразі зелені вуличні меблі встановлено в 15 столичних локаціях, зокрема в Шевченківському районів парку "Фестивальний", у сквері на Дарницькій площі, на  площі Тараса Шевченка в Оболонському районі тощо.

Усі встановлені цього року парклети були зроблені руками київських комунальників. 

Ми не витрачали додаткових бюджетних коштів, окрім закупівлі матеріалів для їх виготовлення, — сказав Возний.

Зараз для виготовлення парклетів використовують більш природні матеріали — дерево, метал, іноді терасну дошку. Однак у майбутньому, за словами Возного, можуть використовувати й вторсировину. 

Звісно, якщо будуть пропозиції щодо матеріалів з переробленого пластику, які відповідатимуть нашим вимогам, ми їх використаємо, — сказав він.

Зелені вуличні меблі — це лави з вбудованими клумбами, де висаджують багаторічні рослини, а в деяких випадках навіть дерева з формованими кронами. Це створює додаткові озеленені простори та затишок у місцях відпочинку, а також не дає автомобілістам незаконно паркуватися на київських вулицях.

Перший парклет з'явився у 2005 році в Сан-Франциско (США) як метод боротьби із засиллям автомобілів у місті. Міські активісти у межах експерименту встановили на паркінгу лавки й вазони з квітами. Нове місце відпочинку швидко набуло популярності, і парклети почали з'являтись в інших містах США та Європи. Зараз вони часто входять до офіційних міських програм з озеленення.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столиці побільшає ділянок без скошування трави та відмовляться від тематичних клумб.

Читай також: "Простір Києва доповнили вуличними меблями з озелененням: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації