У Києві прибрали територію навколо старовинної історичної садиби

У Києві прибрали територію навколо старовинної історичної садиби Фото: Дмитро Перов

Київські активісти разом з працівниками "Київзеленбуду" і небайдужими місцевими жителями провели прибирання біля садиби Баккалинського. Ця пам’ятка архітектури розташована на вул. Іллєнка, 30.

садиба баккалинського, прибирання
Фото: Дмитро Перов

Під час прибирання садиби кияни прибрали чагарник, полакували двері, прибрали сміття та встановили інформаційну табличку з історією будинку. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив київський активіст, співзасновник пам'яткоохоронного хабу "Цегла" Дмитро Перов. 

садиба баккалинського, прибирання
Фото: Дмитро Перов

Довідково 

Садиба Баккалинського побудова в 1899–1901 роках. Її власником був Пилип Степанович Баккалинський — уродженець Київщини та підполковник у відставці, який викупив цю земельну ділянку у вересні 1899 року. Баккалинський прожив у маєтку до самої смерті 1908 році. Після смерті господаря садиба перейшла у спадок його дітям, але після приходу до влади більшовиків була націоналізована. 

На сьогодні садиба Баккалинського — це останній збережений зразок одноповерхової житлової забудови колишньої Великої Дорогожицької вулиці на Лук'янівці. 

садиба баккалинського
Фото: Дмитро Перов

Місяць тому Київська міська прокуратура через суд зобов'язала власника будівлі — ТОВ "Амеллін-30" — укласти охоронний договір на пам'ятку з департаментом культурної спадщини КМДА та дбати про стан будівлі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації