У Києві продовжать створювати парк біля озер Йорданське та Кирилівське: раніше там було кладовище тварин

У Києві продовжать створювати парк біля озер Йорданське та Кирилівське: раніше там було кладовище тварин Фото: instagram.com/artemco_volpacchiotto

У Києві продовжать роботи з облаштовування парку в Оболонському районі, навколо озер Йорданське та Кирилівське. Тендер на капремонт та благоустрій нового парку оголосив "Київзеленбуд" у системі публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість робіть складає 32 187 548 грн. За ці гроші у парку мають облаштувати габіонну набережну з дерев'яним покриттям та екодоріжку, зробити покриття під спортивний та дитячій майданчики, встановити лави та сміттєві урни, облаштувати систему поливу, побудувати насосну станцію тощо.

Пропозиції від учасників тендеру прийматимуть до 5 жовтня, а початок торгів запланований на 7 жовтня. Виконати усі роботи з благоустрою парку переможець торгів має до 16 грудня цього року.

Нагадаємо, що роботи з облаштування парку біля озер Йорданське та Кирилівське розпочались влітку 2023 року. Одним із проблемних питань було стихійне кладовище домашніх тварин на схилі біля озера Йорданське.

Після громадських обговорень вирішили ліквідувати його гуманно, не чіпаючи поховання. Однак надгробки з могил демонтували, а замість них висадили дерева і кущі. Демонтовані надгробки вивезли на штрафмайданчик, звідки їх могли забрати власники похованих тварин.

Читай також: "У парку "Наталка" проведуть реконструкцію за понад 20 млн грн"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації