У Києві проведуть безоплатні екскурсії: які маршрути пропонують

У Києві проведуть безоплатні екскурсії: які маршрути пропонують Фото: пресслужба КМДА

З 10 по 13 жовтня у Києві відбудеться 7 безоплатних екскурсій, серед яких одна — адаптована для людей із порушеннями зору. Про це повідомляють на сайті Київської міської ради.

Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі зможуть пройти в укриття, розташовані неподалік.

Розклад подій

Екскурсія "Старим Подолом"

Під час прогулянки знаменитою вулицею Петра Сагайдачного учасники довідаються, як змінювався Поділ від початку розбудови до сьогодення, ознайомляться з унікальними архітектурними об'єктами, серед яких — найстаріший будинок Києва, Аптека-музей, Києво-Могилянська академія (заснована 400 років тому) та старовинні храми.

Екскурсія "Нивські етюди"

Учасники прогуляються вулицями мікрорайону Нивки та дізнаються про цю історичну місцевість, видатних політиків і науковців, які тут жили й працювали, та чиїми іменами названі вулиці. Також побачать твір мистецтва відомої художниці-шістдесятниці.

Екскурсія "Прогулянка театральним Києвом"

Учасники дізнаються, як і коли виникли театральні традиції Києва, про перші театри, їхніх корифеїв і сучасних майстрів сцени.

Екскурсія "Київ незламний" (адаптована для людей із порушеннями зору) 

Екскурсія ознайомить з історією воєнного Києва: з часів Другої світової війни до повномасштабного вторгнення.

Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.

Екскурсія "Святошинська сюїта"

Відвідувачі дізнаються про створення та розбудову Святошинського району — від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також почують про життя й діяльність видатних особистостей, які мешкали в академмістечку.

Квест-екскурсія "Ключ до милосердя"

Під час активної інтелектуальної гри можна буде розкрити не лише таємниці та цікавинки одного з наймальовничіших історичних куточків столиці, а й наблизитися до джерела милосердя, яке є таким необхідним під час війни.

Екскурсія "Київ  нескорені та незалежні"

Містяни та гості Києва почують про боротьбу за незалежність України та відвідають місця, які зберігають пам'ять про героїв та героїнь війн, революцій, визначних діячів і діячок громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців.

Реєстрація на екскурсії — обов'язкова, кількість місць обмежена. Учасники й учасниці отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації