У Києві пройшли "Марш рівності" і "Марш за традиційні цінності": як це було

У Києві пройшли "Марш рівності" і "Марш за традиційні цінності": як це було Фото: hromadske.ua

У неділю, 16 червня, у центрі столиці відбулися "Марш рівності", на якому були присутні представники ЛГБТ-спільноти, і "Марш за традиційні цінності", у якому брали участь представники націоналістичних організацій. Про це повідомляє hromadske.

"Марш рівності" було проведено в Києві вперше за два роки. У ньому брали участь близько 500 осіб, хода розпочалася від будівлі "Укрінформу" і тривала не більше 10 хвилин. До маршу долучилися активісти, військові, народні депутати та посли країн-партнерів, зокрема Великої Британії, Франції, Швеції тощо.

Бойовий медик та представник об'єднання "Українські ЛГБТ військові за рівні права" Віктор Пилипенко закликав на марші надавати Україні зброю. Інші учасники скандували: "Змусьте росію заплатити", "путін — х*йло", "Озбройте Україну", "Бунтуй, кохай, права не віддавай".

Ми зараз поруч зі спільнотою ЛГБТ. Це частина прав людини. Дуже добре, що тут є військові-члени спільноти. Велика Британія тут та у всьому світі підтримує цю спільноту, — сказав посол Великої Британії Мартін Гарріс.

0 / 0

Пізніше представники націоналістичних організацій провели "Марш за традиційні цінності". До їхньої колони приєднався Денис Нікітін — командир "Російського добровольчого корпусу", який воює на боці України.

Сотні людей зібралися, приїхали ветерани з ампутацією. Що це значить? Українцям не все одно, військовим не все одно. Люди хочуть визначати державну політику, впливати на неї. Мають на це повне право. Особливо військові та ті, які захищали цю країну, — сказав він.

0 / 0

Згодом колона рушила до Майдану Незалежності. У руках в учасників можна було побачити плакати з написами: "Гей-паради на крові", "Я на війні не бачив цієї лівої х*йні" із зображенням Леніна тощо.

Нагадаємо, що ГО "КиївПрайд" уперше з початку повномасштабного російського вторгнення планувала провести в Києві "Марш рівності". 

Спочатку організатори заявили, що захід відбуватиметься у столичному метрополітені. Однак у КМДА заявили, що не давали дозволу на проведення подібного заходу в підземці. У своїй відповіді міській владі представники "КиївПрайду" сказали, що КиївПрайд-2024 може відбутись у метро в тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену. Пізніше організатори акції відмовилися від своєї ідеї проведення "Маршу рівності" у столичній підземці.

Читай також: "Історія Маршів рівності в Києві: від димових шашок до Президента й метро"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації