У Києві пропонують відновити історичне місце поховання митрополита Петра Могили

У Києві пропонують відновити історичне місце поховання митрополита Петра Могили Фото: Національний заповідник "Києво-Печерська лавра"

Члени Асоціації випускників Києво-Могилянської бізнес школи звернулися до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" і Міністерства культури та інформаційної політики України. Вони просять відновити історичне місце поховання покровителя "могилянців" Петра Могили в Успенському соборі. 

Для вшанування пам'яті Петра Могили пропонується встановити оновлену надгробну оригінальну плиту та меморіальну табличку в храмі. Всі фінансові витрати готова взяти на себе Асоціація випускників Києво-Могилянської бізнес-школи. Про це повідомили на офіційній сторінці Національного заповідника "Києво-Печерська лавра". 

У Києві пропонують відновити історичне місце поховання Петра Могили
Фото: Асоціація випускників Києво-Могилянської бізнес-школи

Довідка 

Петро Могила був відомим українським політичним, церковним і освітнім діячем. Його знають у всьому світі як Митрополита Київського, Галицького і всієї Русі у 1633-1647 роках. 

Саме Петро Могила був засновником Києво-Могилянського колегіуму, який у другій половині 17 століття отримав статус академії.

Поховання Петра Могили можна побачити зліва біля головного входу в Успенський собор Києво-Печерської лаври. Сама могила не облаштована належним християнським чином після реставрації собору. На місці поховання встановлена чорна гранітна плита з написом про смерть митрополита.

Наразі існує нагальна потреба у гідному облаштуванні місця поховання видатного релігійного та громадського діяча України. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації