У Києві проведуть аукціон на підтримку ЗСУ: продаватимуть мистецькі артефакти, картини і антикварні книги

У Києві проведуть аукціон на підтримку ЗСУ: продаватимуть мистецькі артефакти, картини і антикварні книги Фото: аукціонний дім "Дукат"

У Києві проведуть благодійний аукціон "Маю честь!" на підтримку ЗСУ. На ньому представлять понад 100 лотів, серед яких антикварні книги, живопис, графіка, скульптура та артоб'єкти. Про це повідомляє аукціонний дім "Дукат".

Триватиме аукціон з 14 по 23 листопада у форматі "Тихого аукціону". Його особливістю є те, що він відбуватиметься без ліцитатора і триватиме кілька днів, протягом яких всі охочі можуть робити ставки на обрані лоти. Аукціон проходитиме як в реальному, так і у віртуальному просторі.

Всі кошти, вторговані в межах заходу, будуть направлені на підтримку 23-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ. Вони підуть на придбання дронів-камікадзе, засобів спостереження й коригування вогню.

  • ДЕ? Київ, галерея D12, вул. Десятинна, 12
  • КОЛИ? 14-23 листопада
  • СКІЛЬКИ? Вхід на аукціон вільний
Афіша

Що продаватимуть на аукціоні?

На виставці-аукціоні "Маю честь!" будуть представлені предмети війни, трансформовані в мистецькі артефакти — гільзи, деактивовані снаряди, залишки касетних боєприпасів тощо. Їхніми авторами є одні з найкращих художників України, серед яких Іван Марчук, Анатолій Криволап, Катерина Рапай, Вадим Михальчук, Станіслав Жалобнюк, Петро Бойко, Володимир Козюк, Микола Лукін, Євгеній Тур.

Експозицію також складатимуть живописні полотна, скульптури, художні мініатюри митців України та української діаспори, творчість яких стала національним надбанням. Зокрема, твори Якова Гніздовського (1915–1985), Людмили Морозової (1907–1997), Михайла Черешньовського (1911–1994), Любомира Медвідя, Віктора Сидоренка, Анатолія Мельника, Володимира Одрехівського, Романа Опалинського, Михайла Демцю, Ігоря Гречаника, Бориса Буряка, Валерія Скрипки, Антона Ковача, Петра Старуха, Петра Сипняка, Ольги Федорук.

На аукціоні буде виставлено й українські антикварні книги — стародруки та прижиттєві видання української класики (Тараса Шевченка, Пантелеймона Куліша та інших), а також колекційні видання української діаспори.

З усіма лотами можна буде ознайомитися з 14 листопада на сайті аукціонного дому "Дукат".

Раніше "ТиКиїв" писав, що в київському метро відкрили виставку "Сталь Перемоги". Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації