У Києві проведуть безоплатні екскурсії та лекторії з історії й мистецтва

У Києві проведуть безоплатні екскурсії та лекторії з історії й мистецтва Фото: "ТиКиїв"

Цього тижня, з 21 до 24 грудня, у Києві пройдуть п'ять безплатних екскурсій містом, а також два лекторії, присвячені історії столиці, видатним особам та пам'яткам. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Лекторій "Київ на полотнах митців" — учасники зануряться у світ мистецтва та побачать Київ очима видатних художників через їхні відомі твори, а також дізнаються, який вигляд має сучасна столиця у найкреативніших роботах митців.

Лекторій "Київ у вирі загадок Другої світової війни" — на ньому розкажуть деякі загадки Другої світової війни та про цікаві факти стосовно подій того часу.

Екскурсія "Київ: стежиною воєнної історії" — учасники ознайомляться з деякими об'єктами мілітарної історії Києва та почують про події боротьби за незалежність України.

Екскурсія "Все починається з Університету" — гостям розкажуть, як КНУ імені Шевченка дав початок розбудові нового кварталу Києва та про історію створення парку та ботсаду навколо Червоного корпусу.

Екскурсія "Провулками Київського Кудрявця" — на ній можна буде ознайомитися з літописними місцями Києва та творіннями видатних киян — архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали у цій місцевості.

Екскурсія "Київ незламний" також познайомить з історією воєнного Києва — від Другої світової війни до сучасної повномасштабної війни.

Екскурсія "Київ хрещатий" — учасники дізнаються більше про старовинне місто, його історію та людей, які створювали й будували Київ.

Зазначимо, що реєстрація на екскурсії та лекторії є обов'язковою, адже кількість місць обмежена. Після реєстрації учасники отримають підтвердження телефонним дзвінком або через SMS.

Нагадаємо, у Києві на зимові свята знову запустять Різдвяний експрес — ретро-поїзд на паровозній тязі. Він курсуватиме протягом чотирьох днів та відправлятиметься двічі на день. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації