У Києві проведуть руханку, щоб врятувати стадіон "Атлет" від забудови

У Києві проведуть руханку, щоб врятувати стадіон "Атлет" від забудови Фото: Yurii Harkusha

У Києві проведуть спортивну акцію, щоб привернути увагу до проблеми забудови стадіону "Атлет" на Печерську. Про це повідомила легкоатлетка та олімпійська призерка з бігу Ірина Ліщинська.

Вона звинуватила Міністерство молоді та спорту у руйнуванні стадіону, який вже кілька років стоїть закритим та чекає на реконструкцію. Ліщинська закликала спортсменів та небайдужих людей доєднатися до акції, щоб продемонструвати, що доля "Атлета" є важливою для киян.  

Стадіон "Атлет" — це більше, ніж спортивна споруда! Це не просто будівля — це символ єдності, здоров'я та майбутнього. Він став важливою частиною життя нашого міста та олімпійських досягнень, — каже легкоатлетка.

Акцію задля порятунку "Атлета" проведуть 28 вересня, о 13:00 біля стадіону. Учасникам пропонують зробити руханку або невеличку пробіжку. 

Запросимо з нами побігати міністра молоді та спорту України Матвія Бідного. Беріть плакати, запрошуйте знайомих, фотографів, журналістів, телебачення, — додала Ліщинська.

Зазначимо, що на початку вересня на території стадіону "Атлет", замість бігових доріжок та секторів для стрибків, почали зводити приватні тенісні корти.

Це викликало хвилю обурення з боку столичних спортсменів та активістів. Адже спортивний комплекс закрили на реконструкцію ще у 2021 році, а посадовці обіцяли звести там нову арену для легкоатлетів. Однак усі роботи з реконструкції зупинили після початку повномасштабної війни.

Фото: facebook.com/irinka.lesch

У Мінспорту відреагували на ситуацію навколо стадіону та заявили, що тенісні корти "не шкодять легкоатлетичній інфраструктурі та можуть бути демонтовані суб'єктом господарювання у короткі строки". Також там проінформували, що мають плани щодо розвитку легкоатлетичного кластера на базі стадіону.  

Водночас в. о. директора СК "Атлет" Андрій Бурлаков запевнив, що "тимчасові споруди" на території стадіону все ж демонтують.

Нагадаємо, раніше у Київському еколого-культурному центрі повідомили, що на Київщині знищують старовинне городище віком 3500 років, яке має статус пам'ятки археології національного значення. 

Читай також: "Власник садиби Зеленських показав проєкти з її відновлення"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації