У Києві руйнується Повітрофлотський шляхопровід: там заборонили рух тролейбусів-"гармошок"

У Києві руйнується Повітрофлотський шляхопровід: там заборонили рух тролейбусів-"гармошок" Фото: alltransua.com/Bogdan Smykov

У Києві продовжує погіршуватися стан частини Повітрофлотського шляхопроводу, що проходить через вулицю Борщагівську над лінією швидкісного трамвая. Нею вже заборонили проїзд тролейбусів-"гармошок". Про це повідомляє телеграм-канал "Управа КПТ", близький до "Київпастрансу".

Там розповіли, що через аварійність шляхопроводу керівництво "Київпастрансу" з 17 жовтня видало наказ заборони використання тролейбусів великої місткості (так званих гармошок) на маршрутах №№ 8, 17, 19, 33, 35, які курсують цим шляхопроводом.

Заборона стосується саме ділянки, яка проходить над швидкісним трамваєм. Тож обмеження не стосуються тролейбусів № 4,5,7 та інших маршрутів, які розвертаються на Повітрофлотському шляхопроводі на ділянці над Берестейським проспектом.

У ГО "Пасажири Києва" нагадали, що Повітрофлотський шляхопровід складається з трьох окремих споруд: через Берестейський проспект, через вулицю Борщагівську та через залізницю. На споруді через Берестейський проспект у 2020 році замінили аварійні балки, щоб подовжити термін її служби. Частину, що проходить над залізницею, визнали обмежено працездатними.

Найбільш проблемною є саме ділянка через вулицю Борщагівську. "Київатошляхміст" неодноразово направляв у Департамент транспортної інфраструктури КМДА листи із застереженнями щодо стану споруди та необхідності профінансувати протиаварійні роботи. Однак, кажуть активісти, департамент ігнорував аварійний стан шляхопроводу. В результаті у червні цього року там обвалилась тротуарна частина.  

Загалом це вже друга мостова споруда у Києві, де обмежили рух громадського транспорту надвеликої місткості. Першим був міст Патона, який перебуває в аварійному стані вже багато років. Також формальне обмеження існує на Північному мості, але до фактичної заборони руху там ще не дійшло.

Загалом, відповідно до документів "Київавтошляхмісту", на більш ніж десяти мостах і шляхопроводах Києва мають бути встановлені обмеження руху на транспорт з вагою понад 25 тонн.  

Нагадаємо, Київавтодор оголосив тендер на капітальний ремонт шляхопроводу через залізничну колію ділянки Київ–Петрівка–Київська ГЕС на вулиці Полярній. Ремонт споруди є негайним, адже вона також перебуває в аварійному стані. 

Читай також: "На Подільсько-Воскресенському мосту вже побудували три станції метро на Троєщину"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації