У Києві стало менше будинків, де не відключають електрику

У Києві стало менше будинків, де не відключають електрику Фото: pexels.com

У Києві стало втричі менше багатоповерхівок, підключених до ліній критичної інфраструктури, де не вимикають електроенергію під час дії обмежувальних графіків. Наразі таких будинків у столиці лишилося 4% від загальної кількості. Про це розповіли в ДТЕК "Київські регіональні електромережі".

Електрики разом зі столичною владою провели  технічну роботу з оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури і, де це було можливо, створили для житлових будинків нову схему постачання світла. 

З самого початку вимушеного застосування графіків відключень ми зіштовхнулися з викликом. Багатоповерхівки, що знаходилися на одних лініях з лікарнями, насосними станціями, військовими об'єктами не відключалися від мережі. Це викликало логічні запитання у киян щодо справедливості такої ситуації. Станом на жовтень 2022 року таких багатоквартирних будинків було 1497 або 12% від загальної кількості. З того часу ми провели роботу та зменшили цю кількість до 510 або 4%, — прокоментував генеральний директор ДТЕК "Київські електромережі" Денис Бондар.

Наразі в будинках, які залишаються зі світлом під час дій графіків, відсутня технічна можливість централізованих відключень. Однак міська влада та електрики продовжують роботу для втілення справедливого підходу в застосуванні стабілізаційних відключень. Зокрема залучають представників керуючих компаній для того, щоб вони самостійно відключали світло в таких будинках відповідно до розкладу.

У ДТЕК додали, що графіки стабілізаційних відключень світла запровадили в жовтні 2022 року. Вони стали наслідком широкомасштабної атаки ворога по енергетичних об'єктах країни. Їх застосування дозволило зберегти цілісність енергосистеми.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як діятимуть графіки стабілізаційних відключень електроенергії в Києві та Київській області 19 червня.

Читай також: "В яких ТРЦ Києва можна підзарядити свій гаджет, коли немає світла"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації