У Києві стартував проєкт психологічної підтримки родин військових: як отримати допомогу

У Києві стартував проєкт психологічної підтримки родин військових: як отримати допомогу Фото: Getty Images

У Києві розпочав роботу проєкт комплексної психологічної підтримки родин військовослужбовців. Про це повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Сім'ї військовослужбовців, які очікують на повернення своїх близьких із зони бойових дій, переживають великий стрес та тривогу. Військові повертаються із фронту з унікальним досвідом. І наше завдання — допомогти родині, навчити їх комунікувати по-новому, щоб не травмувати одне одного. Це не просто проєкт, а спільнота, де сім'ї можуть знайти розуміння та підтримку, навчитися ефективній комунікації й налагодити зв'язок після вимушеної розлуки, — розповідає Марина Хонда.

Головною складовою проєкту є психологічні тренінги. Вони допоможуть учасникам освоїти дієві стратегії для покращення свого емоційного стану. Також на тренінгах навчатимуть як ефективно впоратися зі стресом та тривогою.

Окрім цього, передбачені окремі консультації для підлітків, щоб допомогти їм пережити психотравмуючий досвід. Всі учасники проєкту — і дорослі, і діти — також отримають індивідуальні консультації психолога та юристів.

У межах проєкту психологічної підтримки родин військових вже виділили основні напрями роботи груп:

  • підтримка учасників у колі розуміючих, спілкування з іншими учасниками на спільні теми, пов'язані з тим, що рідна людина на фронті;
  • отримання навичок екологічного проживання складних почуттів;
  • психоедукація/інформування;
  • фактори впливу на світосприйняття військовослужбовців та їхніх родин, вплив на стосунки;
  • як допомагати собі, коли психологічно складно;
  • як спілкуватися з дітьми про те, що близькі на фронті;
  • групові форми роботи: вправи, арттерапія тощо.

Долучитися до проєкту можуть усі охочі, звернувшись на міську службу телефону довіри за номером: 15-00. Після цього з тобою проведуть консультацію, під час якої спеціалісти визначать, яка тобі потрібна робота — групова чи індивідуальна.

Також важливо пам'ятати, що те, що працює для однієї родини, може не працювати для іншої. Фахівці підходитимуть до кожного члена родини з урахуванням досвіду, індивідуальних потреб та емоційного стану.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні запрацював медичний онлайн-гід. Чим він корисний — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації