У Києві судили псевдоволонтера, який робив фейкові збори на ЗСУ

У Києві судили псевдоволонтера, який робив фейкові збори на ЗСУ Колаж: фейсбук-сторінка Київської міської прокуратури

У Києві судили чоловіка, який, перебуваючи у СІЗО, заволодів грошима людей під приводом збору коштів на потреби Збройних сил України. Днями він отримав вирок. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Упродовж серпня-листопада 2022 року шахрай, відбуваючи покарання в Київському слідчому ізоляторі за вчинення майнових злочинів, в порушення правил внутрішнього розпорядку отримав мобільний телефон і сім-картку. За допомогою гаджета він створив акаунт в одній із соцмереж.

Видаючи себе за волонтера, злодій розмітив оголошення про збір коштів на потреби ЗСУ. Гроші він просив надсилати на банківські картки, якими користувався до ув'язнення. Звичайно, жодної отриманої копійки від людей він не перераховував на ЗСУ, а залишав собі.

У такий спосіб чоловік ошукав понад 30 людей. Свою провину він визнав повністю.

Шевченківський районний суд Києва визнав чоловіка винним у злочині і призначив йому 6 років і 2 місяці позбавлення волі. Наразі злочинець відбуває покарання у виправній колонії в Черкаській області.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці затримали злодіїв, які продавали фальшиву валюту, вогнепальну зброю та гранати. Детальніше про цю банду читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації