У Києві та області діють відключення світла: графік на 12 червня

У Києві та області діють відключення світла: графік на 12 червня Фото: pexels.com

У середу, 12 червня, в Києві та Київській області діятимуть стабілізаційні відключення світла. Про це повідомили ДТЕК Київські електромережі.

Графіки відключень діятимуть з 15:00 до 23:00.

Якщо електрики немає в білій зоні графіка, можливо, сталася локальна аварія. Перевірити причину відсутності світла можна в чат-боті у ViberTelegram, а також на сайті. Там же можна лишити заявку на відновлення електроенергії.

В "Укренерго" повідомили що причина стабілізаційних відключень — зростання енергоспоживання через спеку. Зазначається, що відключення не застосовуватимуться для об'єктів критичної інфраструктури.

Оновлення. Через негоду в Київській області сталися аварійні відключення електроенергії. Внаслідок грози із сильним дощем та вітром до 25 м\с на ранок 12 червня знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій. Грозовий фронт зачепив всі регіони Київщини.

Наші фахівці вже ліквідовують наслідки негоди. Задача — максимально оперативно відновити сьогодні роботу всіх ліній вищої напруги — 10 кВ та взятися за заявки клієнтів по мережах нижчого класу напруги 0,4 кВ, щоб повернути світло в усі домівки. Однак, сильний вітер із дощем ускладнюють роботи, що може спровокувати нові аварії в мережах, — сказали в ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Жителів Київської області просять дотримуватися заходів безпеки та не наближатися до ліній електропередач.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що для столиці збільшили обсяги електроенергії. За прогнозами, споживання в Києві сьогодні сягне 1050–1100 МВт. З 24 червня почне діяти урядова постанова про справедливий розподіл лімітів.

Читай також: "П'ять головних запитань про нові тарифи на світло: у YASNO дали відповіді"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації