У Києві та області весь день будуть відключення світла: графік на 17 червня

У Києві та області весь день будуть відключення світла: графік на 17 червня Фото: pexels.com

У понеділок, 17 червня, в Києві та Київській області весь день діятимуть стабілізаційні відключення електроенергії. Про це повідомляють ДТЕК "Київські регіональні електромережі".

Графіки відключень світла діятимуть до 00:00.

Перевірити причину відсутності світла можна в чат-боті у ViberTelegram, а також на сайті. Там же можна залишити заявку на відновлення електроенергії.

Будь ласка, користуйтеся електроенергією ощадливо. Це допоможе зменшити кількість і тривалість відключень, — попросили енергетики.

В Укренерго попередили, що з 11:00 до 22:00 обмеження діятимуть для більшої кількості споживачів, ніж в інші години. Причина — прогнозоване зростання споживання електроенергії на початку робочого тижня. Для об'єктів критичної інфраструктури електрику відключати не будуть.

За словами голови правління Укренерго Володимира Кудрицького, в наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж на цей момент. З 11:00 до 23:00 графіки відключень будуть дещо ширшими, ніж у решту часу доби.Така ситуація може тривати до кінця липня.

Це пов'язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так — досить суттєвими… Глобально у нас на тривалість відключень, на величину дефіциту впливають три фактори. Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання, — сказав Володимир Кудрицький.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що для столиці закуплять 15 міні-ТЕЦ. Облаштувати їх мають до кінця 2025 року.

Також стало відомо, де в Києві встановлять шість нових міні-ТЕЦ.

Читай також: "Світло буде: у Києві відбудеться технологічна революція"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації