У Києві тестуватимуть ізраїльську систему оповіщення про ракетну небезпеку

У Києві тестуватимуть ізраїльську систему оповіщення про ракетну небезпеку Фото: Getty Images

У Києві випробують ізраїльську систему раннього сповіщення про наближення ракет та безпілотників. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. 

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Фото: jpost.com

За його словами, тривога вмикається одразу по всіх північних областях, щойно з білорусі підіймаються російські літаки.

Натомість в Ізраїлі працюють потужні високоточні радари, які вираховують, куди саме летить ракета. Тому сирена вмикається у певному місці, куди, власне, і наближається небезпека. Окрім того, сирена дає спеціальний сигнал, який вказує скільки хвилин у тебе є, аби пройти до найближчого укриття. 

Безумовно, така система нам потрібна, і робота над цим ведеться уже чотири місяці. У публічній площині говориться, що нам це передадуть. Але не так усе просто, бо потрібен певний час. Фактично під час візиту ізраїльтяни підтвердили, що вони протягом трьох місяців закінчать пілотний проєкт для Києва, – зазначив Корнійчук.

У разі успішного випробування проєкт буде розширено і на інші регіони України. 

На момент публікації цієї новини у столиці пролунало 676 тривог. Загальна тривалість небезпеки становила 756 годин 1 хвилину. При цьому, якщо скласти загалом час вмикання повітряної тривоги у Києві за минулий рік, то вона безперервно звучала б місяць.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
798d4edd-bc8a-41b5-bd57-70363302483c.jpg - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації