У Києві тварини допомагають у реабілітації поранених воїнів

У Києві тварини допомагають у реабілітації поранених воїнів Фото: фейсбук Марини Хонди

В одному з медичиних закладів Києва поранені захисники і захисниці реабілітуються за допомогою тварин. Паралельно з лікувальним процесом на постійній основі там проводяться заняття з анімалотерапії. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У Києві для реабілітації поранених воїнів використовують тварин
Фото: фейсбук Марини Хонди

Взаємодія з тваринами позитивно впливає на психоемоційний стан воїнів. Також вона допомагає їм зняти напругу та тривогу, мінімізувати комунікаційні бар'єри. Крім цього, контакт із тваринами допомагає пацієнтам формувати довіру до світу.

Як показує практика, це справді дуже ефективний метод реабілітації. І ми з перших занять бачимо круті результати, — пише Марина Хонда.

У Києві для реабілітації поранених воїнів використовують тварин
Фото: фейсбук Марини Хонди

Усі тварини, залучені в анімалотерапії, перебувають під пильним наглядом ветеринарів. Також вони повністю безпечні для пацієнтів, адже мають усі необхідні щеплення.

Послуги анімалотерапії повністю безоплатні. Записатися на ці процедури можуть усі охочі, хто зараз проходить реабілітацію. Для цього треба звернутися до Київського міського центру реабілітації "Аскольд" за телефоном: (044) 235 87 94. Або за адресою: вул. Івана Франка, 36-б.

Для запису необхідно мати при собі паспорт та довідку про участь в АТО, участь у захисті територіальної цілісності України або посвідчення УБД.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Бородянці відкрили центр укріплення сім'ї. Його діяльність спрямована на психологічне відновлення родин, що пережили окупацію та жахи війни.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації