У Києві відбудеться пішохідна екскурсія місцями з книг і кіно

У Києві відбудеться пішохідна екскурсія місцями з книг і кіно Фото: "ТиКиїв"

Цієї неділі, 14 квітня, в Києві відбудеться пішохідна екскурсія "Міщанські комедії Андріївського узвозу". Її організовує Музей видатних діячів української культури.

Цього разу ми хочемо відкрити ще один бік містичного та авантюрного Андріївського узвозу, що породив безліч комічно-трагічних історій життя тогочасного Києва, які записали талановиті літератори, вивели їх на театральну сцену, а "сінематограф" увічнив їх на віки вічні, — так описують екскурсію музейники. 

У Києві відбудеться пішохідна екскурсія місцями з книг і кіно
Зображення: Музей видатних діячів української культури.

Учасникам екскурсії розкажуть історію появи творів "На Кожум'яках" Івана Нечуя-Левицького та "За двома зайцями" Михайла Старицького. Також ти зможеш пройтися слідами життєвого і літературного шляху головних героїв — Проні Прокопівни та Свирида Голохвастова — і локаціями зйомок фільму "За двома зайцями".

Маршрут екскурсії-прогулянки стартує від пам'ятника Проні Прокопівни і Свирида Голохвастова біля Андріївської церкви, де знімалися кульмінаційні сцени фільму. Потім відвідувачі пройдуть сходами урочища, якими біг молодий Іван Левицький через Кожум'яки до "верхнього міста" з Подолу, дізнаються де і як "набирався матеріалу" Михайло Старицький, щоб "набувалося в п'єсі життя", а ще знайдуть садибу Сірків за цитатами з тексту і пансіон мадам Шуйкевич, де, ймовірно, навчалась Проня.

  • ДЕ? Київ, місце зустрічі — перехрестя вул. Десятинна та Андріївського узвозу, біля пам'ятника Проні Прокопівні й Голохвастову
  • КОЛИ? Неділя, 14 квітня. Початок о 12:00
  • СКІЛЬКИ? Вартість екскурсії — 200-300 гривень

Якщо ти бажаєш відвідати екскурсію "Міщанські комедії Андріївського узвозу", треба попередньо записатися на неї за телефоном 044-284-37-63 (з 10:00 до 17:00) або 096-752-24-09 (повідомлення на вайбер, вотсап чи телеграм).

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці проведуть благодійний фотодень на терасі в історичному центрі міста. Детальніше про цей захід читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації