У Києві відбувся важливий захід щодо захисту культурної спадщини під час війни

У Києві відбувся важливий захід щодо захисту культурної спадщини під час війни Фото: Мінкульт

В Києві відбувся Форум "Українська культурна спадщина", повідомляє Мінкульт.

На Форумі представники міжнародних організацій, української влади та експерти обговорювали методи та стратегії збереження української культурної спадщини під час війни.

У міністерстві зазначили, що ворог здійснює численні злочини проти культури України та її пам'яток. Тож сьогодні необхідно документувати ці злочини та здійснювати роботи з реставрації тощо. В рамках заходу презентували міжнародні донорські та державні програми направлені на це.

Злочини росії в Україні знаходять справедливий осуд на міжнародному рівні. Ми вдячні, що іноземні партнери поділяють нашу позицію. Дякую фонду USAID, бюро UNESCO, усім міжнародним донорам, які допомагають відновити, зберегти й урятувати нашу ідентичність, а отже, і нас самих, — під час Форуму сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

На сьогодні, документує шкоду завдану українським культурним пам’яткам та здійснює міжнародну адвокацію з метою їхнього захисту — український інститут стратегічних досліджень. Йому, зокрема, допомагають донори із USAID та США. 

Як зазначають в Мінкульті, в планах України, є розширення співпраці з міжнародними організаціями. Разом будуть розробляти найбільш актуальні методики оцінки збитків завданих агресором українській культурі. 

Читай також: У Києві пропонують демонтувати низку пам'ятників.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації