У Києві відключення світла триватиме цілодобово: графік на 5 червня

У Києві відключення світла триватиме цілодобово: графік на 5 червня Фото: unsplash.com

У середу, 5 червня, стабілізаційні відключення електроенергії в Києві триватимуть до 00:00. Про це повідомляють ДТЕК "Київські електромережі".

При цьому висока ймовірність відсутності електрики в чергах не тільки сірої, а й світло-сірої зони.

Якщо споживання зросте, можливе введення екстрених відключень. Щоб цього не допусти, кожен з нас має зменшити використання світла, — попередили енергетики.

Жителям столиці радять відключити кондиціонер або принаймні підвищити охолоджувальну температуру, щоб він споживав менше електрики; помити посуд руками, а не в посудомийці; оптимізувати час прання; зберігати в термосі гарячу воду на чай, щоб не гріти її знову; витягати з розеток прибори, які не використовуються.

Кияни можуть дізнатися про графіки стабілізаційних відключень у чат-боті ДТЕК "Київські електромережі" у Viber і Telegram. 

Як розповів в ефірі каналу "Київ24"директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, в Києві в середньому вдвічі-втричі довша тривалість відключень, ніж загалом по Україні. За його прогнозом, ситуація у столиці має покращитися наприкінці червня, коли набере чинності постанова Уряду про зміну лімітів для населення.

Нагадаємо, що Кабмін на 64% підвищив тариф на електрику з 1 червня.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як залишитися зі світлом й інтернетом під час блекауту. А також про те, що потрібно зібрати кожному на випадок відключення електрики.

Читай також: "Світло буде: у Києві відбудеться технологічна революція"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації