У Києві відкриється великодня виставка з полив'яними яйцями часів Київської Русі, давніми листівками і святковим одягом

У Києві відкриється великодня виставка з полив'яними яйцями часів Київської Русі, давніми листівками і святковим одягом Афіша

У Музеї історії міста Києва відкриється виставка з нагоди Великодня "ΑΝΑΣΤΆΣΗΣ. Світло Воскресіння". Вона продемонструє витоки й становлення найважливішого християнського свята. Головними символами великодньої експозиції стануть дерево життя і писанка. Про це повідомили на офіційній сторінці Музею історії міста Києва в фейсбуці.

Експозиція охоплюватиме різні історичні періоди та грані святкування Великодня — і духовні, і світські. Різноманіття експонатів продемонструє неповторність української традиції і культуру святкування Великодня в інших країнах.

На виставці можна буде побачити керамічні полив'яні яйця часів Київської Русі, Царські врата ХVIII століття, унікальний рецепт паски 1863 року, давній святковий одяг українців, великодні листівки, колекцію писанок із відтвореними орнаментами всіх регіонів України та яйце африканських християн датоване XIX століттям. Окремо на виставці будуть представлені європейський великодній декор і діаспорні писанки.

Окрім знайомства з цікавими експонатами, відвідувачі виставки зможуть придбати та підписати подарункові великодні листівки, зроблені за ідентичним дизайном тих, що представлені на виставці.

  • ДЕ? Київ, Музей історії міста Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7
  • КОЛИ? Виставка працюватиме з 4 квітня до 6 травня. Графік роботи: середа-неділя з 12:00 до 19:00
  • СКІЛЬКИ? Повний квиток — 160 гривень, пільговий — 80 гривень

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили виставку, присвячену мінній безпеці. Детальніше про неї дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації