У Києві відкриється виставка картин, в яких поєднані букви вірменської абетки і петриківський розпис

У Києві відкриється виставка картин, в яких поєднані букви вірменської абетки і петриківський розпис Фото: фейсбук-сторінка Міністерства культури та інформаційної політики України

У Києві, в музеї "Будинок митрополита" Національного заповідника "Софія Київська", відкриється виставка творів відомої української художниці Марини Саркісян "Птахопис та хачкари в обіймах петриківського розпису". 

В експозиції виставки будуть представлені картини, в яких поєднані два об'єкти нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – символіка і ремесло вірменських хачкарів, як нематеріальна культурна спадщина Вірменії, та український петриківський розпис, як нематеріальна культурна спадщина України. Серія робіт художниці з вірменськими буквами, зображеними у стилі петриківського розпису, привертає увагу до однієї з найдавніших у світі абеток, створеної в 405 році.

Для української художниці вірменського походження Марини Саркісян петриківський розпис — це українська душа, яка зливається з вірменським корінням її роду, а різьблені кам'яні хачкари — символ і серце Вірменії.

  • ДЕ? Київ, музей "Будинок митрополита" Національного заповідника "Софія Київська", вул. Володимирська, 24 
  • КОЛИ? Виставка працюватиме з 30 квітня до 19 травня
  • СКІЛЬКИ? Відвідування входить у вартість вхідного квитка до Будинку митрополита

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у столиці презентують фотопроєкт, героями якого стали люди з травмами обличчя. Детальніше про нього читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації